(LOCATIE GESLOTEN) Het oog van Vincent van Gogh

Proef, voel en beleef het leven van toen, vanuit de ogen van Vincent."

In de expositie "Het oog van Vincent" verteld Museum De Vier Quartieren het verhaal van het leven van een Oirschotse boerenfamilie van toen, maar dan met Vincent van Gogh als gids. Het laat ons zien hoe onze voorouders omgingen met voedsel en energie op een duurzame manier, geen kruimeltje brood werd verspild!

Je kunt de gerechten ruiken en proeven, de aardappels schillen, de stof van de kleding aanraken en zelfs ervaren hoe het was om in een bedstee te slapen.

In de tijd dat de inmiddels wereldberoemde schilder; Vincent van Gogh in onze provincie leefde, klom Brabant net op uit een periode van eeuwenlange armoede en onderdrukking. Machines begonnen het werk van de mens over te nemen, maar van Gogh voelde zich juist aangetrokken tot de mensen die nog steeds op traditionele manier leefde; eenvoudig, eerlijk en puur. Hij maakte een ruime verzameling aan tekeningen over de ploeterende, maar toch tevreden, Brabanders.

Ook nieuwsgierig naar deze prachtige tentoonstelling? Neem dan snel een kijkje op deze website.

Het Museum

Het museum is vanaf 1 juni weer open van dinsdag tot en met zondag tussen 13:00 en 16:30 uur. Er worden geen online tickets verkocht, meld je daarom direct bij aankomst bij het museum. Daar zal je uitleg worden gegeven over de geldende maatregelen.

Prijs

  • Kinderen tot 4 jaar: Gratis
  • Van 4 tot 15 jaar: €2,50
  • Vanaf 15 jaar: €5,-
  • Museumkaart, vrienden en ambassadeurs: Gratis
Delen
Verschillend

Locatie

Museum De Vier Quartieren, St. Odulphusstraat 11
5688 BA Oirschot

Toon op kaart

Contact

www.museumdevierquartieren.nl
info@museumdevierquartieren.nl
+31 (0)499 550 599

Delen